Moment de solidaritate!

În această perioadă de criză, Sindicatul Învățământului Preuniversitar (SIP) Galați este solidar cu toate instituțiile implicate în lupta pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19. Cele mai solicitate instituții sunt, în acest moment, spitalele din România, motiv pentru care membrii SIP Galați au vrut să le dea o mână de ajutor.

„Vreau să vă spun că în această perioadă nu am stat degeaba! Am contribuit, alături de celelalte organizații sindicale membre ale Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret la strângerea sumei de peste 23.000 de euro necesari achiziționării unui ventilator pentru ATI-ul unui spital. Banii vor fi donați Organizației Salvați Copiii care se va ocupa de achiziția aparatului în zilele următoare. Dacă se vor strânge bani peste această sumă, și sunt convinsă că se vor strânge, aceștia vor fi donați altor unități spitalicești din țară care au nevoie”, a declarat președintele SIP Galați, prof. Lidia Antoniu.

Pe de altă parte, aflând că Spitalul Județean de Urgență din Galați are mare nevoie de două atomizoare și șapte seturi pentru laringoscopie, SIP Galați a achiziționat aceste produse și le-a donat unității medicale din Galați.

„De altfel, noi, membrii SIP Galați, ne dorim și ne exprimăm disponibilitatea de a contribui, în continuare, la ameliorarea situațiilor de criză care ar putea apărea la nivelul unităților spitalicești din județul Galați. Suntem conștienți că orice contribuție poate ajuta la salvarea și vindecarea cazurilor grave de îmbolnăviri”, a adăugat liderul SIP Galați.