Plățile în baza ordonanței pentru diferențele salariale vor fi acordate cadrelor didactice cu gradație de merit, ore de dirigenție, creșteri vizând învățământul special – liderul sindical Marius Nistor / Sunt estimați peste 400 de milioane de lei pentru toți cei cinci ani, din care doar 5% anul acesta

Proiectul de ordonanță de urgență privind plata diferențelor de drepturi salariale cuvenite personalului didactic pentru perioada 2017-2021, ajuns joi pe agenda ședinței de guvern, prevede că doar 5% din sumele totale planificate pentru aceste plăți vor fi acordate anul acesta. Însă nu toți profesorii vor beneficia, ci doar aceia care întrunesc anumite criterii: “discutăm de tranșe de vechime, dacă au gradație de merit, dacă au dirigenție, dacă au creștere salarială vizând învățământul special”, după cum a spus pentru Edupedu.ro Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”.

Întrebat în legătură cu beneficiarii acestor plăți, el a răspuns că “Sunt peste 120.000 de cadre didactice. Nu toate au gradație de merit sau dirigenție sau creștere salarială pentru învățământul special. Primesc diferențe doar cei care sunt în situațiile în cauză, fără să pot face o estimare. Cei care nu sunt în aceste situații nu au ce să primească.”

Dar, a arătat el, în acest moment “nimeni nu poate spune exact care sunt oamenii care beneficiază și cei care nu beneficiază”, lucrurile urmând să fie stabilite de la caz la caz în contabilitate.

CITIȚI ARTICOLUL AICI: https://www.edupedu.ro/ce-profesori-beneficiaza-de-ordonanta-pentru-plata-diferentelor-de-drepturi-salariale-platile-vor-fi-acordate-cadrelor-didactice-cu-gradatie-de-merit-ore-de-dirigentie-cresteri-vizand-invatamantul/