Liderul sindical Marius Nistor critică procedura prin care profesorii ar trebui să declare meditațiile. „Era necesară o simplă declarație”

Liderul Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, spune că procedura prin care profesorii din școli și licee ar urma să declare în fiecare an cu cine fac meditații este prea birocratică și reprezintă “un element în plus în cârca unui profesor”. Documentul a fost pus în consultare publică de Ministerul Educației până pe 4 noiembrie 2023 și prevederile ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2024.

“A veni și a cere de la cine dai meditații din ce clasă și alte date suplimentare, a veni cu un responsabil care trebuie să-i urmărească să vadă dacă își depun sau nu declarațiile, deja ne ducem prea departe”, spune Marius Nistor la Europa FM.

Amintim, meditațiile contracost cu elevii de la clasă reprezintă abatere disciplinară în legea educației în învățământul preuniversitar.

Citește mai multe despre acest subiect aici: https://www.edupedu.ro/liderul-sindical-marius-nistor-critica-procedura-prin-care-profesorii-ar-trebui-sa-declare-meditatiile-pusa-in-dezbatere-publica-a-veni-si-a-cere-de-la-cine-dai-meditatii-din-ce-clasa-si-alte-date-s/

Sursa foto: Inquam foto