Dragi colegi!

Suntem la finele unui an cu o încărcătură emoțională extraordinară. Greva generală declanșată în luna Mai s-a finalizat prin angajamente ale principalilor actori politici și adoptarea unor acte normative care urmau să reglementeze viitoarele majorări salariale și nu numai. Creșterea salarială medie de 30% din Iunie, cardurile de carieră didactică și profesională din Octombrie și creșterile, în medie, cu 20% de la 1 ianuarie 2024 și de la 1 iunie 2024 reprezintă concretizarea acestora.

În această perioadă s-a încercat sădirea neîncrederii în SINDICATE (inclusiv apariția unor noi structuri și chiar a unui partid politic al profesorilor) și fărâmițarea sau chiar desființarea lor. S-a încercat minimalizarea rezultatelor negocierilor și acreditarea ideii că se putea și mai mult, … DAR ceea ce contează este că, în perioadă de criză, am obținut o creștere de peste 50% (echivalentul a peste 10 miliarde de lei în plus în anvelopa salarială). Tot ca rezultat al negocierilor purtate de federațiile reprezentative, de la 1 ianuarie 2024, se rezolvă și inechitățile salariale pentru funcțiile de conducere.

Dragi colegi, membri de sindicat, am rugămintea să fiți obiectivi și raționali în evaluarea acestor majorări.

Nu vă lăsați influențați de cei care și-au dorit pe timpul grevei – și își doresc în continuare – să profite de forța și de problemele noastre. Am deranjat mult și, pentru că nu au putut să deturneze protestul nostru legitim, vor să ne destabilizeze. Nu uitați că 2024 este an electoral și se va încerca atragerea noastră în disputele politice. Haideți să nu intrăm în jocul lor. Trebuie să le arătăm că suntem mai presus decât ei și nu pot să ne manipuleze!

Vă doresc să aveți parte de sănătate și pace în Noul An și să nu uităm că doar UNIȚI SUNTEM PUTERNICI!

Cu deosebit respect,

Mariu Ovidiu Nistor