Proiectele de legi ale educației, supuse dezbaterii publice

Ministerul Educației a publicat pe site proiectul Legii învățământului preuniversitar. Acesta se află în dezbatere publică până pe 24 august 2022.

Potrivit ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu, începând cu momentul publicării Raportului final al Proiectului Proiectului „România Educată” – în data de 14 iulie 2021 – și până la momentul inițierii celor două proiecte, la nivelul Ministerului Educației și al tuturor instituțiilor din sistemul național de învățământ au fost identificate posibile soluții și mecanisme de implementare, prin raportare la țintele din Raportul „România Educată”. „Mulțumim reprezentanților profesorilor, elevilor și studenților, părinților, mediului asociativ și tuturor celor care au contribuit pe parcursul ultimului an la identificarea soluțiilor și mecanismelor de implementare regăsite în proiectele celor două legi. Mizam, în continuare, pe un feedback expus în mod constructiv privind posibile soluții de îmbunătățire a proiectelor disponibile mai jos.“, a declarat ministrul educației.

Menționăm că acest proect a fost discutat astăzi, într-o primă lectură, în Ședința de Guvern.

Propunerile pot fi transmise pe adresa de e-mail consultare.legieducatie@edu.gov.ro, în intervalul 13 iulie – 24 august 2022.

Proietul legii și expunerea de motive pot fi consultate accesând: https://www.edu.ro/proiecte_legi_educatie_2022_consultare_publica